Krabbelursemla        Cirka 6-10 stycken
Det här receptet är utan ägg och mjölk. Vill du laga krabbelursemlor med ägg och mjölk, 
kolla gärna in Fredriks fika! 
Det här behöver du:
4,5 dl mjöl                  1,5 dl socker
2 tsk bakpulver
2 tsk malen kardemumma
2,5 dl havremjölk
1 dl kikärtsspad (vattnet från konserverade kikärtor – använd kikärtorna till något annat, t.ex. hummus) 

2 dl havregrädde eller annan grädde
200 gr mandelmassa (mer eller mindre beroende på vad du gillar)
En klick matfett till stekning
Gör såhär: 
Blanda mjöl, socker, bakpulver och kardemumma i en lagom behållare (till exempel i en glasburk som vi gjorde).
Häll i havremjölken, skaka om och rör runt med en sked, spork eller annat tillhygge tills smeten är jämn.
Häll sedan i kikärtsspadet och rör om igen.
Ta fram stormköket, eller sätt igång en eld.
(Självklart går det att göra i stekpanna hemma, men det är ju inte riktigt lika mysigt, eller hur?)
Lägg en klick fett i stekpannan. Klicka ut lagom stora krabbelurer och låt dem steka tills de börjat bubbla lite.
Vänd krabbelurerna och stek även på andra sidan.
När de stora krabbelurerna är klara, upprepar du samma procedur med lite mindre klickar till semmellock.
Blanda ut mandelmassan med en skvätt grädde, så att den blir mjuk.
Vispa grädden. Vill du göra det enkelt när du är utomhus? Häll grädden i en burk med ordentligt lock (till exempel burk från Light My Fire Mealkit) och skaka tills grädden är lagom! Vi gjorde den fluffig men inte för hårt vispad. Ha tålamod – det kan ta en stund!
ta en stor krabbelur och bred på mandelmassan. Klicka på den vispade grädden, och lägg på ett litet krabbelurlock.
Sen är det bara att äta och njuta!