Scoutdräkten

Scoutdräkten.

Vi scouter känns lätt igen när vi bär scoutskjorta eller andra scoutkläder. På scoutskjortan fäster vi märken för att berätta vad vi gjort, tillhörighet och vilka intressen vi har.
Grundplaggen i scoutdräkten är en scoutskjorta -t-shirt, -piké med märken och scouthalsduk med sölja. När alla har samma kläder ser man inte vem som är fattig eller rik och det skapar gemenskap. Det finns många andra grupper som också skaffar sig gemensam tröja eller dräkt för att markera sin grupptillhörighet och för att stärka sammanhållningen, till exempel fotbollslag.

Köp scoutdräkten

Du kan köpa scoutdräkten, scoutmärken, andra snygga scoutkläder och massor av coola scoutprylar se i Scouternas egen shop.  och beställ genom kåren.
Kläder och material köpt i Scouternas egen shop kan givetvis bara bytas i Scoutshopen.
Scoutskjortan kan även köpas direkt hos oss i Kyrkhults Scoutkår, då vi har några i lager, men tar hem efter behov. Kyrkhult Scoutkår har även halsduk, sölja och alla märken för scoutskjortan. Vissa märken (bland annat Kyrkhults Scoutkårs eget märke) kan endast köpas av kåren. Kolla med din avdelningsledare om du behöver handla. ”Grundsatsen” (distrikt-, pojk-/flick- och Kyrkhults Scoutkårs egna märke) kan köpas i en sats eller som lösa märken av kåren.

Här kan du också läsa mer om vad som gäller för märkesplacering.

Märkes placering