organisation
Bli scout nu

Vår organisation

En scoutkår kan variera i storlek. Scouternas största kår har drygt 450 medlemmar. Vår kår har ca 53 medlemmar och tillhör Dacke scoutdistrikt.

Avdelningar

I scoutkåren finns det olika avdelningar som är uppdelade efter scouternas åldrar. I vår kår har vi tre avdelningar fördelade på en spårar-, en upptäckar-, en äventyrar/ utmanare, har inga egna avdelningar för utmanar-rover.

Varje avdelning är uppdelad i patruller (små grupper). En patrull består av fem till åtta medlemmar. I patrullen får scouterna träna sitt ledarskap genom att leda andra som är yngre eller lika gamla. Varje avdelning träffas minst varannan veckan i vår lokal eller stuga.

Styrelsen

Kåren har en vald styrelse som träffas minst fyra gånger om året  På styrelsemötena diskuterar man bland annat kommande aktiviteter, ledarsituationen och följer upp ekonomin. Kåren har också ett medlemsregister som uppdateras löpande. En stugfode sköter om vår stuga och mindre reparationer. En gång om året träffas vi en helgdag för att göra lite större underhåll i och omkring stugan.

Vi har också tillgång till några kanoter i vår verksamhet.

Scouterna är riksorganisationen för scouting i Sverige. Scouterna består av mer än 80 000(medlemssiffra 2022) scouter i
ca 1 000 scoutkårer. Scoutkårerna finns i hela Sverige – från Gällivare i norr till Trelleborg i söder.